Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prolog

29. 10. 2010

   Mezi Horami na konci světa a Velkým oceánem leží náš svět. Starý svět. Tři království, třech ras se dělí o tuto zemi. O severní království Teonia, které je skryto v podzemních městech Ledových hor, se pečlivě starají trpaslíci. Národ kutilů, mistrů kovářů, zlatokopů, toužících po míru a slávě. 

  Na jihu v lesech Varanot se rozléhá království Ataras, země lovců, lesních lidí, elfů. Mocný národ, který je živ jen z matky přírody. 

  Mezi těmito královstvími se rozléhá Noran. Království lidí. Bojechtivých, ale i mírumilovných. Král Aranot chtěl vládnout celému Starému světu. Poté, co napadl jižní království a vyhnal elfy na ostrovy v Erakutském moři, zaměřil se na podzemní města. Zde však Aranot pohořel. Trpaslíci znali své podzemní labyrinty a neznámý by se v nich dokázal ztratit na tolik, že by i vyhladověl. To se stalo osudným Aranotovým vojskům. Jeden po druhém hladověli, slábli. Aranot utrpěl velkou porážku ve Velkém sále, jak ho trpaslíci nazývají. Zde krále s jeho posledními druhy obklíčili stovky malých postav, v nejtvrdší zbroji a meči, se štíty velkými, ale lehkými jako pírko. Aranot zemřel rukou Glorinovou, krále podzemní říše. Trpaslíci vyhnali cizáky ze své říše. 

  Oslabená lidská rasa se choulila ve své zemi, ve stínech a ve vlastním strachu, že trpaslíci a elfové se na ně sesypou. 

  Celou tuto nelítostnou bitvu potichu sledoval Márog. Čaroděj, vyhnán Bratrstvem a Rudou růží z lidské říše na západ již před padesáti lety. Čaroděj čerpal sílu z lidského strachu a nenávisti. 

  Povstala nová rasa.Barbaři, elfové je nazývají Báína, neboli Temnota, trpaslíci zas Nardan, neboli Zhouba, který se uchytil.

  Za horami Évor, se začalo kouřit. Začali zbrojit. Rasy čelili dalšímu nebezpečí. 

  Šedesát let vzdorovali vlnám Zhouby všechny tři království. Zbylí lidé, sedláci, řemeslníci se ozbrojili a postavili na odpor.
  Jsem Dherget, jeden z hlavních kronikářů, království Teonia. Král Glorin mě požádal, abych zaznamenal tuto nelítostnou válku o svobodu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář